Zoeken naar afbeeldingen op Instagram omkeren

Instagram is een van de meest populaire toepassingen voor het delen van foto’s, die door miljoenen mensen over de hele wereld wordt gebruikt. Met deze app kunnen gebruikers hun foto’s, video’s en meningen plaatsen en anderen volgen. In de loop der jaren is het, van slechts een app voor het delen van foto’s, het ultieme medium geworden waar men zijn talenten kan laten zien, zijn werk of bedrijf kan promoten, of het als een carrière kan nastreven door inhoud op Instagram te creëren. De zoekmachine van de app is een onderwerp dat de moeite waard is om te bespreken, omdat het geen Instagram-zoekopdracht op afbeelding kan uitvoeren. De recente updates van de app stellen ons in staat om de overvloedige inhoud te verkennen terwijl we verwante woorden gebruiken. Het doorzoekt Instagram echter niet op foto. In deze gids zullen we zien hoe Instagram met omgekeerd afbeeldingen zoeken werkt om Instagram-profiel op afbeelding te doorzoeken.

Zoeken naar afbeeldingen op Instagram omkeren

De privacy van Instagram-gebruikers is zorgvuldig beschermd, aangezien alle gegevens en digitale afdrukken op de applicatie versleuteld zijn. U kunt ook de veiligheid van uw afbeeldingen garanderen door logo’s of watermerken toe te voegen. Er kunnen tal van redenen zijn waarom iemands gegevens kunnen worden gestolen, of u moet iemand vinden, maar de oplossing blijft slechts één gebruik van reverse image-zoekmachines. Het geeft u misschien niet de exacte bron, maar het kan u helpen uw zoekparameters te verfijnen. Verderop in dit artikel leert u hoe u het zoeken naar afbeeldingen op Instagram kunt omkeren en het Instagram-profiel op afbeelding kunt doorzoeken. Blijf lezen om er meer over te weten te komen.

Opmerking: aangezien smartphones niet dezelfde instellingen hebben, verschillen ze van fabrikant tot fabrikant. Zorg daarom voor de juiste instellingen voordat u deze op uw apparaat wijzigt.

Wat is Reverse Image Search op Instagram?

Beeldzoekmachines werken op de visuele zoekopdrachten van gebruikers. De zoekmachine analyseert de compositie van de afbeelding, die componenten zoals patronen, kleurpixels, gedetailleerde vormen en geometrie bevat. Deze details zijn belangrijk om de originele bron van de afbeelding te vinden. Omgekeerd zoeken naar afbeeldingen Instagram is handig wanneer u plagiaat moet detecteren of een persoon moet vinden. Dit is handig omdat je met slechts één afbeelding op Instagram kunt zoeken op afbeelding en meer over de persoon te weten kunt komen.

Waarom omgekeerd zoeken naar afbeeldingen op Instagram?

Omgekeerd zoeken naar afbeeldingen Instagram heeft geholpen om problemen zoals plagiaat te overwinnen. Vanwege veiligheids- en privacyoverwegingen is Instagram in 2018 overgestapt op een nieuw API-platform. Daarom staat de app gebruikers niet toe om de inhoud te downloaden. Maar mensen stelen de inhoud van anderen met eenvoudige middelen, zoals het maken van een screenshot. Zoeken op afbeelding op Instagram is een efficiënte methode gebleken om de originele inhoud van de gebruiker in de gaten te houden. Ook bleek de methode om Instagram-profiel op afbeelding te zoeken handig te zijn met reverse image search Instagram. Je kunt het profiel van een persoon gemakkelijk vinden met alleen zijn foto.

  Hoe Instagram Highlights-weergaven te controleren

Hoe voer je een omgekeerde afbeeldingszoekopdracht uit op Instagram?

Het proces van het bereiken van een omgekeerde afbeelding op Instagram begint met de volgende stappen:

Opmerking: deze stappen kunnen verschillen afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt.

1. Open de Instagram-app op je Android of iOS apparaat.

2. Maak een screenshot van de afbeelding waarop je omgekeerd wilt zoeken.

3. Open de afbeelding in uw galerij.

4. Tik op het bewerkingspictogram.

5. Tik op de optie Bijsnijden.

6. Snijd de afbeelding bij volgens de beeldverhouding.

7. Tik op Opslaan in de rechterbovenhoek van het scherm.

8. Hier is de afbeelding die we zullen gebruiken voor omgekeerd zoeken op Instagram met verschillende zoekmachines.

Opmerking: om de omgekeerde afbeelding op Instagram uit te voeren via een desktopbrowser, brengt u de afbeelding over naar uw systeem via een USB of verzendt u de afbeelding via e-mail en downloadt u deze.

Wat zijn de zoekmachines voor reverse image search?

Er zijn een paar zoekmachines om te laten zien hoe we Instagram op foto kunnen zoeken of Instagram-profiel op afbeelding kunnen zoeken. De beste van deze zoekmachines worden hieronder genoemd:

1. Google Afbeeldingen

Google Afbeeldingen is de meest populaire en bekende zoekmachine. Men kan onmiddellijke zoekresultaten krijgen met zijn efficiënte en enorme database. Het vindt een link naar het profiel van de persoon met alleen een foto. Het kan erg handig zijn bij het opsporen van plagiaat. Google afbeeldingen zoeken geeft ook de neiging om details te geven over de bronnen waar de foto is gebruikt. Omdat ze een grote database hebben, kunnen gebruikers meestal nauwkeurige zoekresultaten verwachten. Je kunt het op je desktop en telefoon gebruiken om Instagram-zoekopdrachten op afbeelding uit te voeren.

Google Afbeeldingen zoeken is gratis. Het maakt gebruik van dezelfde krachtige algoritmen die Google elders gebruikt. Daarom kun je ervoor gaan zonder een tweede gedachte.

U kunt als volgt zoeken op Google Afbeeldingen zoeken:

1. Ga naar Google Afbeeldingen op uw browser.

2. Klik op het camerapictogram in de zoekbalk.

3. Sleep de afbeelding die u wilt doorzoeken en zet deze neer.

Opmerking: u kunt het bestand uploaden door op de optie een bestand uploaden te klikken of door de pagina-URL te kopiëren en te plakken en op de optie Zoeken te klikken.

4. Nadat u het bestand hebt geüpload en op de optie Zoeken hebt geklikt, krijgt u de resultaten.

2. Sociale meerval

Sociale meerval is een efficiënte zoekmachine die helpt bij het uitvoeren van een Instagram-zoekopdracht op afbeelding. Het stelt ons in staat om mensen te vinden en hun identiteit te verifiëren. De effectieve analyse van afbeeldingseigenschappen zorgt voor nauwkeurige zoekresultaten. Deze zoekmachine vindt ook de contactgegevens, sociale-mediaprofielen en meer van een persoon.

  Hoe een Instagram-verbod te omzeilen

De kosten van Social Catfish zijn $ 5,99 / 5 dagen en $ 26,9 / maand. Hoewel u trage zoekresultaten krijgt, kunt u aanvullende informatie krijgen die u nergens anders vindt. Nadat u de zoekopdracht heeft voltooid, kunt u het volledige rapport ontgrendelen. Dit rapport geeft details over het volgende:

 • Naam, telefoonnummer, e-mailadres en foto’s
 • Sociale media en datingprofielen
 • Strafblad
 • Locatiegeschiedenis
 • Itemdetails
 • Achtergrondinformatie

Hier zien we hoe u Social Catfish kunt gebruiken:

1. Ga naar de officiële website van Sociale meerval.

2. Klik op de optie Afbeelding.

3. Selecteer de gewenste afbeelding.

4. Klik op de optie Openen.

Zodra u het bestand uploadt, analyseert de website de afbeelding grondig.

Het is dus een betaalde dienst en u kunt pas verder gaan als u de betaling verricht.

3. TinEye

De volgende tool voor het omgekeerd zoeken naar afbeeldingen op Instagram is TinEye. In tegenstelling tot de hierboven genoemde zoekmachine, is deze snel en zoekt hij alleen naar afbeeldingen. Dit is veilig en zeker in gebruik. Enkele van de interessante feiten over deze zoekmachine zijn:

 • TinEye vertrouwt op andere beelddetectietechnologieën dan beeldcomponentfactoren.
 • Het gebruikt details zoals kleuren, pixels, visuele patronen, enz. om een ​​afbeelding te identificeren in plaats van informatie zoals metadata en trefwoorden te gebruiken.
 • Het slagingspercentage is hoog omdat ze de databases voortdurend bijwerken.
 • Dit omvat het voorzien van filters om zoekresultaten te verfijnen.
 • Ze vinden afbeeldingen met behulp van een eigen algoritme.
 • TinEye is gratis. De efficiënte database en het slagingspercentage zijn waarom u zou moeten overwegen dit te gebruiken.

Hier zijn een paar stappen om TinEye te gebruiken:

1. Ga naar de officiële website van TinEye.

2. Klik op Uploaden.

Opmerking: u kunt ook de afbeeldings-URL kopiëren en plakken.

3. Nadat u de afbeelding hebt geselecteerd, klikt u op Openen.

U vindt de zoekresultaten die er als volgt uitzien.

4. Microsoft Bing

Microsoft Bing zoekmachine werkt hetzelfde als Google Afbeeldingen zoeken. Hoewel het esthetisch aantrekkelijk is, kunt u geen efficiënte slagingspercentages verwachten. Anders dan dat, zijn er functies die het overwegen waard zijn met deze zoekmachine. Enkele kenmerken van deze zoekmachine zijn:

 • Gebruikersnamen worden weggelaten uit de afbeeldings-URL’s, zodat andere gebruikers geen afbeeldingen kunnen ontdekken.

 • Na elke upload wordt automatisch een verwijderingsbericht verzonden.
 • Een kopieeroptie is beschikbaar op de tekst van de afbeelding.
 • Microsoft’s Bing is gratis en is het proberen waard.

Laten we eens kijken hoe we deze zoekmachine kunnen gebruiken:

1. Ga naar de Microsoft Bing zoekpagina voor afbeeldingen.

2. Sleep de gewenste afbeelding en zet deze neer.

Opmerking: u kunt ook een foto maken, een afbeeldings-URL kopiëren en plakken, bladeren of zoeken via tekst.

Na het uploaden van de afbeelding vindt u de zoekresultaten.

5. Yandex-afbeeldingen zoeken

Yandex-afbeelding search is een populaire Russische zoekmachine. Het biedt superieure zoekresultaten voor omgekeerde afbeeldingen. De zoekresultaten worden als beter beschouwd dan de zoekresultaten van Google Image. Het is eigenlijk een goudmijn voor omgekeerd zoeken naar afbeeldingen. Het biedt extra formaten van dezelfde afbeelding. Het is de sterkste zoekmachine voor gezichtsherkenning en locatie-identificatie.

De Yandex Image-zoekmachine is gratis en snel. Laten we eens kijken hoe u Yandex Image Search kunt gebruiken:

1. Ga naar de officiële website van Yandex-afbeelding Zoeken.

2. Klik op het camerapictogram.

3. Sleep de gewenste afbeelding waarin u wilt zoeken en zet deze neer.

Opmerking: u kunt ook op de knop Bestand selecteren klikken om het bestand te uploaden of de afbeeldings-URL kopiëren en plakken in de zoekbalk.

Zodra u de afbeelding uploadt, krijgt u de zoekresultaten.

6. SausNAO

SausNAO is een andere, niet bekende, zoekmachine. De betekenis van de naam SauceNAO is de noodzaak om nu de bron hiervan te achterhalen. Dit is in feite ontworpen om het gebruik van een enkele afbeelding op meerdere websites te testen. Het is misschien niet esthetisch aantrekkelijk, maar het kan de oplossing zijn die andere populaire zoekmachines misschien niet hebben geboden. SauceNAO is gratis en zeer gebruiksvriendelijk. Het is misschien je laatste optie, maar het is zeker het proberen waard. Hier zijn de stappen om te zien hoe dit werkt:

1. Ga naar de officiële website van SausNAO.

2. Klik op de optie Afbeelding selecteren.

Opmerking: u kunt ook de afbeeldings-URL kopiëren en plakken.

3. Klik na het kiezen van de afbeelding op Openen.

4. Klik op de optie ZOEKEN.

U krijgt de zoekresultaten zoals hieronder weergegeven.

7. Pixsy

Pixsy is nog een zoekmachine die helpt om Instagram-foto’s om te keren. Dit maakt snelle zoekresultaten mogelijk. Behalve dat het alleen de zoekresultaten geeft, kan de gebruiker passende actie ondernemen tegen de overtreder, aangezien zijn website de diefstal van afbeeldingen opsporen en bestrijden. Het biedt krachtige tools om ongeoorloofd gebruik van afbeeldingen te voorkomen en is gratis. Daarom is het perfect voor het beveiligen van uw foto’s. Het is niet alleen een afbeeldingszoekmachine die licentieovereenkomsten mogelijk maakt tussen u en de partij die wordt beschuldigd van het gebruik van afbeeldingen zonder toestemming.

***

We hopen dat deze gids nuttig was en dat je hebt kunnen leren om het zoeken naar afbeeldingen op Instagram om te keren en het Instagram-profiel op afbeelding te doorzoeken. U kunt ons vragen of suggesties laten weten over elk ander onderwerp waarover u wilt dat wij een artikel maken. Zet ze in de comments hieronder zodat we het weten.

gerelateerde berichten